A la carta: A principis d'aquest any, Google va anunciar que el "mode d'incògnit" arribaria a més aplicacions, inclòs l'omnipresent Maps. Després d'un èxit i un llançament limitat al setembre, la funció arribarà a tots els usuaris d'Android en els propers dies.

Al setembre, vam informar que alguns usuaris van començar a rebre Mode d'incògnit per a Maps Com a part del programa de "previsualització" de l'aplicació. Google sembla satisfet amb el llançament limitat, ja que l’actualització ara es detecta en llibertat per als usuaris de la versió pública.

Administrador de comunitats en una publicació als fòrums d'ajuda de Google Maps aprovat On comença una presentació pública per a usuaris d'Android. Es tracta d’una versió progressiva, de manera que és possible que encara no tingueu aquesta funció fins i tot a la darrera versió de l’aplicació, però la publicació mostra que “esperem que estigui disponible per a tots els usuaris els propers dies”.

La pregunta òbvia és: què fa realment? Això no s'ha de considerar una sol·licitud que no es faci un seguiment (això pot semblar obvi donat que es tracta d'un servei basat en la direcció i la ubicació). En el seu lloc, les cerques de rutes o d'ubicacions realitzades en mode d'incògnit no s'associaran al vostre compte de Google.

Segons Google, quan el mode d'incògnit està activat, Maps no:

  • Deseu el vostre historial de navegació o de cerca o envieu-vos una notificació
  • Actualitzeu l'historial d'ubicacions o la ubicació compartida, si està disponible
  • Utilitzeu les vostres dades personals per personalitzar Maps

Per tant, aquest canvi tracta més de protegir allò visible del vostre dispositiu que de mantenir Google fora de l’equació quan es tracta de dades privades.




Pot semblar una mica complicat, però hi ha alguns casos d’ús per activar el mode d’incògnit que poden resultar atractius. És possible que no vulgueu que els dispositius compartits mostrin on heu estat, com ara el consultori del metge. Estem segurs que alguns lectors consideraran altres usos dels viatges secrets.




Però, com es va esmentar anteriorment, això no ocultarà res de Google, la informació no estarà enllaçada amb el vostre compte. La companyia va verificar que les cerques i els viatges s’emmagatzemen segons un identificador únic basat en la sessió.